CCTV KAMERA SİSTEMLERİ

CCTV, “Kapalı Devre Televizyon” anlamına gelen bir kamera görüntüleme sistemidir.

CCTV kamera sistemi sayesinde trafik kontrolü, farklı bölgelerdeki işletmelerin kontrolü, müşteri trafiğini denetleme gibi işlevlerde kullanılabilmektedir.

Güvenlik kamerası sistemi, günümüzde genellikle güvenliğin sağlanması ve tedbir amaçlı kullanılmaktadır.

Teknolojinin gelişmesine paralel olarak CCTV güvenlik sistemleri de çeşitlenmeye başlamıştır.

Genel olarak bağlantı düzeyinde oluşan bu çeşitlenme, kablolar aracılığıyla yapılıyorsa Analog CCTV, network üzerinden IP ile yapılıyorsa IP CCTV, hem kablo hem de IP üzerinden yapılıyorsa Hybrid CCTV olarak adlandırılmaktadır.

Dış ortam güvenliğini sağlama bulunmaktadır.Günümüzde CCTV çözümleri, gelişen teknolojiye paralel olarak kullanıcı ihtiyacına göre çeşitlenebilmektedir.

CCTV sistemler, kullanım amacı ve yerine bağlı olarak işletmelerin ihtiyacına uygun farklı çözümler sunabilmektedir.


YANGIN ALGILAMA SİSTEMLERİ

Yangın algılama ve yangın alarm sistemleri adından da anlaşılacağı üzere çıkan bir yangının söndürülmesini sağlamak amacı için değil olası bir yangın anında gerekli olan ikazların yapılarak yangın alanının hızlıca boşaltılmasını sağlayan sistemlerdir.

Algılama elemanları olan kontrol panelleri, dedektörler, yangın ihbar butonları ve alarm sistemleri sayesinde bu sistemler yangın anında devreye girerek hızlı müdahalenin yapılmasını sağlamaktadır.

Yangın algılama sistemleri ve ihbar sistemleri elektronik güvenlik sistemleri içinde amacının yanı sıra hayati bir koruma sağladığı için oldukça önemli sistemlerdir.

Her hangi bir bina da ya da işyerlerinde meydana gelebilecek olan yangınların can kaybına ve mal kaybına sebep olmadan müdahale edilmesi oldukça önemlidir.

Yangın alarm ve algılama sistemlerinin çalışmasına bakacak olursak uyarı sistemleri olası bir yangında, yangın dedektörleri, alev dedektörleri, ısı dedektörleri ve yangın ihbar butonları sayesinde hızlıca tespit ederek en kısa zamanda bağlı oldukları merkezi yangın algılama ve ihbar paneline iletmektedir.


ACİL ANONS SİSTEMLERİ

Acil anons ve seslendirme sistemleri; fabrikalarda, çok katlı binalarda, alışveriş merkezleri gibi geniş ve büyük her türlü işletmede yaşanabilecek olan tehlike anlarında acil durum anonslarının yapılarak çalışanların ya da ziyaretçilerin hızlı ve doğru biçimde bilgilendirerek yönlendirilmesini sağlayan sistemlerdir.

Acil anons sistemleri seslendirme ve müzik yayınına olanak sağlayan sistemlerdir. Bu sistemler ile acil durumlarda haberleşmenin sağlanması ve geri planda müzik dinletilmesi kolaylıkla yapılabilmektedir. Herhangi bir tehlike anında binanın tahliyesi için gerekli olan bu sistemler insan hayatının kurtarılmasında büyük rol oynamaktadır.

Acil anons sistemlerinde en temel amaç insanların tehlike anlarında güvenli bir şekilde ortamdan tahliyesinin yapılmasıdır. Acil anons ve seslendirme sistemleri anons ve müzik yayınının dışında acil durumlarda yani tehlike anlarında insanları uyarmak için kullanılan sistemlerdir. Bu sebeple acil anons ve seslendirme sistemleri zayıf akım sistemleri içinde önemli bir yere sahiptir.

Acil anons ve seslendirme sistemlerinde öncü firmalardan biri de Honeywell’dir. Honeywell acil anons sistemleri pek çok alanda hizmet vermektedir. Yüksek teknolojiye sahip Honeywell acil anons sistemlerini tercih ederek üstün kalitede hizmet alabilirsiniz.


HIRSIZ ALARM SİSTEMLERİ

Alarm paneli, hırsız algılama sistemlerinin en önemli parçalarından biri olup tüm saha elemanlarının kablolarının toplandığı kontrol noktasıdır. Hırsız alarm sisteminin merkezi konumundaki hırsız alarm panelleri, güvenlik noktasında veya IT odasında konumlandırılmalıdır.

Tüm saha cihazları (PIR dedektör, manyetik kontak, cam kırma dedektörü, hareket sensörleri, mikrowave dedektörler, hırsız alarm sireni vb.) direkt veya indirekt olarak zayıf akım kabloları vasıtasıyla hırsız alarm paneliyle bağlanmaktadır.

Ana kontrol panelinde bulunan zon gruplandırmasına göre programlanan tüm hırsız algılama saha cihazları tetik vermektedir. NC, NO, hat sonu olarak kullanılan özelliklerle hırsız alarm paneli kontrolü sağlanabilir.

Zonlar ve çıkışlar ile hırsız alarm panelinin sahadaki cihazlarla kablolu veya kablosuz olarak iletişimi sağlanır.

Kablolu hırsız alarm sistemlerinin kalbi olarak geçen hırsız alarm panelleri başlıca zon sayısına göre farklılık göstermektedir. 1-2-4-8-16 ve genişletilerek daha fazla sayıda çok sayıda hırsız alarm zonunu kontrol edebilen ürünler bulunmaktadır.


KARTLI GEÇİŞ SİSTEMLERİ

Kartlı geçiş sistemleri; kişilere verilen kart ve bu kartları okuyarak kişilerin, çalışanların, ziyaretçilerin ya da otoparka giriş sağlayan araçların giriş-çıkış saatlerini kayıt altına alan turnike, kapı ya da bariyerlerin açılıp kapanmasını sağlayan okuyucu sistemlerdir.

Kartlı geçiş kontrol sistemleri personel takip yapmak amacı ile sıklıkla tercih edilen kontrol sistemleridir.  Bu sistemler Access kontrol sistemi, erişim kontrol sistemi ve geçiş kontrol sistemi olarak da adlandırılmaktadır.

Kartlı geçiş cihazları biyometrik sistemler sınıfında yer almaktadır. Bu sistemler personel takip sistemlerinin atası olarak kabul edilmektedir. Kartlı geçiş sistemleri sayesinde işletmenizde kontrol altında tutmak istediğiniz ve giriş çıkışın belli kişiler tarafından yapılmasını istediğiniz tüm alanlarda yetkilendirilmiş kişiler dışındaki herkesin giriş yapmasını engelleyen bu sistemler sayesinde kontrolü sağlamak oldukça kolaydır.

Kartlı geçiş kontrol sistemlerinde tercih edilen biyometrik cihazlar kart okuyucu cihazlardır. Bu cihazlar yer açısından da oldukça az bir alanı kaplamaktadır ve oldukça ekonomik oldukları için birçok firma tarafından kullanılmaktadır.

Kartlı geçiş kontrol sistemleri oldukça pratik ve kullanışlıdır. Bu sistemler giriş ve çıkışlar kontrol altına alındığı için güvenli bir ortam sağlanmaktadır. Ayrıca kartlı geçiş sistemlerinin yetkilendirme özelliği sayesinde belirli kişilerin izin verilen alanlardan güvenli bir şekilde geçmesi sağlanmaktadır.


PDKS SİSTEMLERİ

PDKS sistemleri, tam açılımı ile “Personel Devam Kontrol Sistemi” olarak adlandırılmaktadır. Bu sistemler sayesinde iş alanlarında personellerin devamlılığını kontrol edebiliyor, direkt olarak sistem üzerinde ki dahili hafızayı mailinize aktararak personellerin işe giriş ve çıkış saatlerini kontrol edebiliyorsunuz.

Bilindiği üzere geçtiğimiz yıllarda personel takip durumları, excel, Word gibi sistemler üzerinden gerçekleşirdi.

Fakat teknoloji her geçen gün ilerlemekte ve sizlere ürünleri en makul seviye de kullanabileceğiniz ortamlar yaratılmaktadır.

Bu alanda ise sizler de PDKS sistemleri ile beraber var olan yazılımları kontrol edebilecek ve dahili hafıza üzerinden tüm personelleri düzenli bir şekilde görüntüleme olanaklarına sahip olabileceksiniz. Bu sistem türü kendi alanında 3 farklı şekilde kullanılabilmektedir;

  • Kart okuyuculu sistem
  • Parmak izi okuyuculu sistem
  • Yüz tanıma sistemi

3 sistem türü de sizlere PDKS sistemleri alanında %100’e kadar makul ve kaliteli hizmetleri sağlamaktadır.


PARMAK İZİ OKUMA SİSTEMLERİ

Parmaklarımızın üzerinde bulunan derinin üstündeki kabarcıkların şekli her insanda farklıdır. Bu sistemler bu farklılığı kullanarak güvenlik yöntemi geliştirir. Parmak izi sistemi, kişinin kimliğini oluşturan ve kimliğe göre giriş çıkış izni veren sistemdir.

Parmak izi tanıma işlemi 1 sn gibi çok kısa bir sürede gerçekleşmektedir. Bu sistemler güvenliği en yüksek seviyede tutarlar.

Parmak izi ile giriş veya çıkış sağlayan kişinin bilgileri kayıt altında tutulur ve kullanılan yazılım sayesin de bilgisayara kayıt edilir.

Parmak izi sistemlerinin en önemli avantajı ise kullanımının kolay olmasıdır. Yanınız da herhangi bir kart taşımanıza veya giriş çıkış yaparken imza atma gibi işlemler yapmanıza gerek yoktur.

Parmak izi tanıma sistemi nasıl çalışır?

İnsanların parmaklarının uç bölgesi biyolojik olarak benzersiz bir şekilde yaratılmıştır. Biyolojik olarak benzersiz olduğu için hiçbir insanın parmak izi başka birininkine benzememektedir. Bu da bize benzersiz bir şifreleme yöntemi sunmaktadır.